Dados de bacalao envueltos en hojas de col con puré de patata

http://es.wikipedia.org/wiki/Gadus_morhua
(EN) Cod is one of the most commonly used fishes in the European cuisine and in Spain it has special protagonism within the traditional recipes. This is a funny and different way to prepare it, wrapped in cabagge leaves. I really like it because the aroma and the texture of the fish are well conserved. Some mashed patatoes seem to be the perfect companion.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cod
http://en.wikipedia.org/wiki/Cod
Los ingredientes Ingredients
* 1/2 filete de bacalao * 1/2 cod fillet of fresh
fresco de unos 300gr. fish, 0,7lb
* 5 hojas de col * 5 cabagge leaves
* 1 diente de ajo * 1 garlic clove
* 1 hoja de laurel * 1 laurel leaf
* sal y pimienta * salt and pepper
* sal y pimienta * salt and pepper
* acite de oliva * olive oil
* vinagre de vino * vinegar
* 1 cucharada de * 1 tablespoon of
puerro picado chopped leek
Paso a paso Step by step
* vinagre de vino * vinegar
* 1 cucharada de * 1 tablespoon of
puerro picado chopped leek
Paso a paso Step by step
1.Cortar el filete en 8 dados 1.Dice the cod fillet onto
iguales, quitando las raspas. 8 equal pieces.
2.Poner las patatas enteras 2. Microwave the entire potatoes
en el microondas unos 7-8 min. for 7-8 minites at 900W and
a 900W y pelarlos. peel them off.
3. Mientras blanquear las 3. Meantime blanch the cabbage
hojas de col en agua con leaves for 4-5 minites into a
sal hirviendo unos 4-5 min. boiling water and salt.
2.Poner las patatas enteras 2. Microwave the entire potatoes
en el microondas unos 7-8 min. for 7-8 minites at 900W and
a 900W y pelarlos. peel them off.
3. Mientras blanquear las 3. Meantime blanch the cabbage
hojas de col en agua con leaves for 4-5 minites into a
sal hirviendo unos 4-5 min. boiling water and salt.
4. Envolver los dados de bacalao 4. Wrap the diced cod with the
con las hojas de col escaldadas blanched cabbage leaves as
como se muestra en la imagen. shown on the picture. Put into
Poner en un recipiente junto a pan together with the black
con las bayas de pimienta negra, pepper bays, the laurel leaf,
la hoja de laurel, el diente de the garlic glove, 2 tablespoons
ajo, 2 cucharadas de aceite de of olive oil and sprinkle with
oliva y rociar con agua. Tapar some drops of water. Cover with
con una tapadera o papel de appropriate lid or aluminum
aluminio y hornear 15 minutos foil and put into the oven for
a 180ºC. 15 mins at 375ºF.
con las hojas de col escaldadas blanched cabbage leaves as
como se muestra en la imagen. shown on the picture. Put into
Poner en un recipiente junto a pan together with the black
con las bayas de pimienta negra, pepper bays, the laurel leaf,
la hoja de laurel, el diente de the garlic glove, 2 tablespoons
ajo, 2 cucharadas de aceite de of olive oil and sprinkle with
oliva y rociar con agua. Tapar some drops of water. Cover with
con una tapadera o papel de appropriate lid or aluminum
aluminio y hornear 15 minutos foil and put into the oven for
a 180ºC. 15 mins at 375ºF.
5. Mientras cortar las patatas 5. Cut the papatoes onto small
en dados pequeños y espolvorear cubes, add the chopped leek, a
encima el puerro picado, una tablespoon of vinegar, 2 table
cuchara de vinagre, 2 de aceite spoons of olive oil, season to
de oliva, sal a gusto y taste and mash with a fork.
machacar con un tenedor.

6.Preparar unas croquetas con 6. Make croquettes with the
las patatas y sacar el bacalao mashed patatoes and take the
del horno. cod out of the oven.
7.Servir como se muestra en la 7. Serve as shown on the picture
imagen y a disfrutar! and enjoy!
cuchara de vinagre, 2 de aceite spoons of olive oil, season to
de oliva, sal a gusto y taste and mash with a fork.
machacar con un tenedor.

6.Preparar unas croquetas con 6. Make croquettes with the
las patatas y sacar el bacalao mashed patatoes and take the
del horno. cod out of the oven.
7.Servir como se muestra en la 7. Serve as shown on the picture
imagen y a disfrutar! and enjoy!
Para 4 personas/4 serves
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